Monday, May 30, 2011

Mentor Kebanggaan & Kesayanganku dlm Biz ini

Salam sejahtera sahabat-sahabatku...

Jika kita nak buat apa2 pekerjaan, kita mestilah ada mentor atau orang yang kita selalu nak contohi.  (Dalam Islam tentulah Rasulullah jadi ikutan kita..). Ini kerana mentor atau orang yang telah berjaya dalam bidang yang ingin kita ceburi itu akan 'guide' atau 'coach' kita sehingga berjaya.  Pendek cerita, ini adalah 'short cut' dan meminimumkan kita dari membuat kesilapan-kesilapan.

Kali ni sy nak share tentang mentor saya, CDM Hjh Siti Atkah Abdul Hamid, 49 thn.
 Mungkin biz partner yang baru2 tak kenal peribadi beliau.. alhamdulillah sy dah kenal beliau hampir 8tahun...

Menerima anugerah Usahawan Wanita Paling Cemerlang dr Dato' Sri Ismail Sabri

Bersama Merc S-Class..kenderaan ke 6 dlm masa 8thn.
 

Dulu, beliau adalah orang yang anti MLM dan dikenali sebagai pensyarah sombong kerana tidak akan entertain any salesman yang ketuk bilik beliau di UiTM Jengka.  Beliau juga adalah instructor aerobik sesama pensyarah di sana.  Diperkenalkan dgn kehebatan Premium Beautiful pun di kelas itu.  Selepas seminggu memakai PB, terjadi perubahan di beberapa bahagian tubuhnya (sakit belakang berkurangan, payudara lebih terbentuk, angin banyak keluar dll), jd beliau cari balik brochure PB (dah kerenyuk pun dalam handbag)..

Bila baca info tentang PB yang ada Far Infra Red (FIR) itu, beliau jd tertarik sebab masa tu beliau sedang sambung pengajian secara separuh masa peringkat PhD di UKM dlm bidang Fizik.  Dan kajian beliau pun lebih kurang ngan teori penghasilan FIR dlm fabrik PB ( sy ingat lg study beliau tntang composite materials yg menghasilkan electro magnetic wave). Pastu mmg beliau all out utk study pasal FIR ni- sampai terhasil beberapa kertas kerja berkaitan topik ni..

Kawan2 beliau ramai yg nak pakai PB ni tapi oleh kerana harganya yang agak tinggi ( setinggi nilainya) maka ramai yang nak pakai tapi bayar beberapa kali. So beli atas nama beliau (maknanya dialah kena keluarkan modal dulu). Dia kata masa tu duit bebetul ada 20K++ (tengah kumpul untuk buat rumah) dlm account dan suaminya MEMBANGKANG KERAS-KERASAN sb dia serabut tgk Kak Tekah ni buat biz. Buat biz tupperware, satu stor penuh tupperware tp RM ciput, jual kain sutera berkodi2 akhirnya untung pakai (tokey la kena pakai baju2 yg lebih2 org tak nak kann)

Akhirnya, terpaksa la dia ke Bank Rakyat utk buat loan 20K. Dlm masa 3hari, 10set PB beautiful sold out dan beberapa minggu kemudian banyak testimonial/feedback dr kawan2nya tentang keberkesanan dari sudut kesihatan, bentuk badan dan keintiman suami isteri.  Antara masalah yg menunjukkan kesan yang baik - masalah sakit tulang belakang, keputihan, lump di payu dara, keanjalan payudara, strecth mark, darah tinggi, diabetes, athritis dll. Permintaan bertambah, maka 'terpaksalah' cari rakan kongsi untuk jadi pemodal pula..

Bonus bulan pertama RM3500, kedua RM8000, ketiga RM 13,000... wah masa ni suaminya yang menentang keras2an dah mula ok sbb bonus adalah cash bukan dalam bentuk barangan... Tahun pertama bisness sahaja keuntungan beliau sudah melebihi RM200,000!! Thn kedua, dia mulai mengesan dan servis saya..  Thn ke-4 buat biz, pendapatan beliau telah melebihi RM1.5 juta/setahun ... MasyaAllah, tapi dia mmg la sangat hebat buat gerak kerja... Tak pernah keluar dari mulutnya perkataan 'penat'.  Katanya, kerja biasa pun kita penat juga, tapi income sama je tiap bulan, kalo biz ni, lagi penat lagi banyak income..

Saya ingat lagi pada thn 2007, salah seorang rakan kongsinya di Pahang calling2 saya.. mcm ntah dia terberitahu sy- 'Lin, tau tak Kak Tekah bg hadiah apa sempena birthday Abg Aziz?'  'taktau...'  'Bestnya Lin, dia belikan Abg Aziz 50 ekar kebun kelapa sawit Lin'..'Hah?, ye ke? berapa RM tu?' 'tak tau lah...'

Hmm..bila ada peluang, sy tanyalah dia, memula dia tak mau cakap... pas sy desak2 (biasalah kan..huhu..), br dia cakap... Bila sy tanya berapa harga..Dia terdiam.. Bila sy desak, kata utk menguatkan semangat saya..br dia kata ' banyak Lin, kalo akak tak buat biz, tak mungkin akk boleh beli', then br dia bgtau RM 1.3juta..... Erkkk banyaknya duit  akak... 'Buat je betul2 biz ni Lin, ko pun boleh..biz ni senang, ko bgtau akak, biz apa lg yg modal kecik, tak payah sewa tempat, tak payar bayar pekerja, pastu tiap2 bulan ko buat kerja tolong biz partner ko dapat duit banyak,..then ko pulak dapat, dapat, dapat duit banyak'.

Awal 2008, dia pencen awal dan full swing dlm biz..

Beliau yang saya kenali mmg lah org yang sangat hardworking, bayangkanlah dengan perut memboyot mengandung anak ke 7 pun masih datang servis kami di JB ni tiap-tiap bulan.  Mengandung 8 bulan siap minta surat doktor  kata nak tanggung sendiri kalau jadi apa-apa sb nak naik kapal terbang utk servis biz partners di Sabah.  Kalau pagi sy call ada di Temerloh br habis masak, tgh tgh servis biz partner di Kuantan, mlm kat Kuala Trengganu, esoknya dah sibuk2 nak g Penang... itu biasa... Dalam hati saya kata ' patutlah Allah melimpah ruahkan rezeki dia'.

Sepanjang berurus niaga dengan beliau, saya sangat berpuas hati kerana bagi saya beliau layak di gelar ibu dan mentor... Kini kami 'engaged'  beliau dan suaminya pula untuk menjadi mentor kami pula di bidang perladangan kelapa sawit (kini beliau mempunyai 100 ekar kebun kelapa sawit).. Ya Allah, mudahkan lah urusan kami Ya Allah...

Kalau datang ke JB, maka di rumah saya lah dia akan menginap kerana sampainya pun biasanya dah pkl 2-3pagi (sb kelas kami pkl 9pg).  Walau letih bagaimana sekali pun setiap kali lepas subuh dia akan amalkan bacaan ruqiyyah & mathurat.  Sebelum keluar bagi talk, solat sunat dulu, masyaAllah... patutlah best je kita dengar dia bg talk kan....

Nak dengar talk dia? JOM hubungi saya!!


Make sure anda daftar dgn saya dahulu, kerana tempat terhad...

Usahawan2 sedia ada, ambil la peluang keemasan ini untuk bawa ramai-rami biz partners anda dan prospek2 baru yang nak buat side income 150K dalam masa setahun...

BUZZ me @ 017-7778504

I'll show you how easy it is....

Kelas bahasa Mandarin FREE -sedang berlangsung !!

Di bawah ini adalah sebahagian dr gambar peserta sedang khusyuk belajar bahasa Mandarin bersama Eri Laoshe.. 

Kelas Sabtu
Kelas Sabtu - Yg baju putih tu "Pancang" (ketua kelas), En Ihsan NorKhair
Kelas hari Ahad, Pancang adalah adik Radin yg duduk no 2 dr kanan, br tingkatan 5

Kelas Hari rabu, nnt saya cari gambar ya & upload... pancang utk Hari rabu adalah En Muhammad Amin b Kilani..

Alhamdulillah, selesai pusingan pertama kelas Bah Mandarin.  Semua peserta nampaknya puas hati, berbaloi2 rasanya..ramai juga yg komen bagi 5* lah, bagi 20markah dr juri awam lah (memula terkejut gak takkan 20/100... hahaha...sy manalah tgk Rancangan Mentor tu).

Oleh kerana kelas terpaksa dianjak seminggu lewat, maka ramai yang tak dapat hadir kelas pertama.  Well kelas pertama sgt penting, kerana nak fahamkan konsep Kwik mandarin, pastu dah mudah.  Kebetulan yang ramai tak datang tu adalah kawan2 yang berpangkat kakak2 dan abg2 yg sy dah kenal lama dan rapat..

Setelah berbincang ngan loushe, beliau bersetuju untuk buat revision di kelas kedua nanti... So kepada yang masih berminat, meh daftar ngan sy segera... Kursus yang berharga RM1200 ini PERCUMA, hanya perlu bayar RM50 shj untuk pengurusan dan lunch (bayar sekali shj)

Buzz me @ 017-7778504

Bagaimana Resveratrol dlm Bio Ever bertindak?

BAGAIMANA MENENTANG PENUAAN SEL?
.....RESVERATROL....

Revolusi penyelidikan dalam penuaan sel. Satu kesimpulan yang menakjubkan mengenai cara pemakanan rakyat Perancis dan kesihatan mereka telah dijumpai melalui penyelidikan fenomena "Paradoks Perancis". Penyelidikan mendapati bahawa rakyat Perancis mengambil 3 kali ganda lebih mentega dan lemak haiwan berbanding daripada rakyat Amerika. Tetapi kebarangkalian pengidap penyakit Kardiovaskular di kalangan rakyat Perancis berbanding dengan rakyat Amerika adalah sebanyak 1:3. Ini disebabkan oleh tabiat mengambil wain merah di kalangan rakyat Perancis.Ahli saintis menemui sejenis anti oksida dalam wain merah - Resveratrol yang merupakan faktor utama untuk menjelaskan fenomena 'Paradoks Perancis'.
Kajian yang dijalankan oleh Dr. David Sinclair dari Pusat Perubatan Harvard pada tahun 2003 mengesahkan bahawa Resveratrol bukan sahaja bertindak sebagai anti oksida, malah ia juga bertindak mengaktifkan gen anti-penuaan (Sirtuin 1) dalam badan. Ianya membantu dalam perlanjutan hayat hidup sel. Resveratrol dapat melindungi otak daripada tekanan oksidatif dan juga mencegah kemerosotan sel-sel otak. Liputan media serta kajian saintifik yang luas telah membawa perhatian orang ramai kepada kebaikan Resveratrol di Amerika Syarikat.

Apakah itu Resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis anti oksida - polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang, manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kesan-kesan Utama Resveratrol
  • Melindungi dan mengaktifkan mitokondria - Setiap sel badan mengandungi ratusan mitokondria, ia dikenali sebagai "kilang menjana tenaga" atau "loji tenaga sel". Selain daripada menjana tenaga dan menyelaras metabolisma tubuh, mitokondria juga mengawal proses tumbesaran dan kematian sel-sel. Organ-organ kita akan terpengaruh jika mitokondria mengalami sebarang kerosakan.
  • Mengaktifkan gen anti-penuaan (Sirtuin 1) - Sirtuin 1 adalah gen anti-penuaan yang membawa kesan terapeutik kepada penyakit-penyakit seperti gangguan metabolik, masalh neurodegeneratif, kanser serta penyakit kardivaskular. Apabila gen Sirtuin 1 diransangkan oleh Resveratrol, ia akan:-
  • Mengaktifkan pertumbuhan sel yang normal dan sihat dan
  • Mematikan pertumbuhan virus, bakteria serta sel-sel abnormal seperti sel kanser.
  • Melanjutkan jangka hayat - Penyelidikan oleh Dr. David Sinclair dan ahli-ahli sains Itali memaklumkan bahawa Resveratrol mempunyai kesan melanjutkan jangka hayat.
  • Meningkatkan daya ketahanan - Bagaimana meningkatkan daya ketahanan? Dengan Resveratrol, bilangan dan fungsi mitokondria dalam sel-sel otot ditingkatkan untuk membentuk fiber otot seperti otot ahli-ahli sukan. Daya ketahanan dapat ditingkatkan melalui proses ini.
  • Membina daya ketahanan terhadap kanser -
  1. Fasa Pertama- Mengurangkan kerosakan sel-sel sihat akibat serangan agen-agen karsinogenik.
  2. Fasa Pertumbuhan-Mengaktifkan gen Sirtuin 1 untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
  3. Fasa Pertumbuhan Pesat- Mempercepatkan kadar kematian sel-sel kanser.
Kebaikan-kebaikan lain:-
Mengurangkan kerosakan kepada DNA dan sel-sel
Interested? Buzz me @ 017-7778504. 


  1. Mengurangkan kerosakan kepada DNA dan sel-sel
  2. Mengurangkan kadar penyakit Alzheimer dan Parkinson
  3. Menyelaraskan paras gula dalam darah, memperbaiki fungsi insulin di kalangan pesakit diabetis
  4. Mengurangkan sekatan pada saluran darah dan pemejalan darah

Sunday, May 29, 2011

Impikan sesuatu? Jom try ikut cara saya...

Salam...

First of all, nak buat pencerahan...ini bukan cara sy sebenarnya..hehe.. ini adalah law of attraction... sy pun ikut2 juga.. Maknanya jika kita nak kan sesuatu, kita bulatkan tekad dan bekerja ke arah itu... sentiasa berada dlm ingatan la.. gitu..

Contohnya, masa ke Istana Versailles di Paris hujung tahun 2008 yang lalu, sy mmg la sgt mengagumi rekabentuk dan hiasan dalaman istana yg pernah didiami Napoleon Bonaparte.  Sampai tegang otot sebab asyik mendongak tengok lukisan dan cornice yg sangat cantik dan berwarna keemasan itu.. (sampai sy terpisah beberapa kali dgn Arifin - ghalit sungguh time tu)



Cam terlebih2 lak cantiknya kan.... saya mmg berkenan sangat kat cornice istana ni..haduiii..tak tahan... So masa kat dlm bas, sy bagitau kat suami saya nak buat sebijik cornice mcm tu kat rumah baru nanti... (Seperti biasa - dia pejam mata dan buat-buat angguk2).  Sejak tu, saya sentiasa buat gambaran macam mana rumah sy tu nanti.

Beberapa kontraktor cornice yg kami hubungi, kata tak de stok la, mahal sangat la... akhirnya jumpa la satu kontraktor yg rasanya bole diharap untuk pasang.. Dia pelik knp nak jugak design tu dan warnanya juga... So sy kata sb sy mmg dah berkenan sejak tgk di Paris.

Ta daaa... Akhirnya,  dapatlah juga - ada lah sikit2 sama kan ngan cornice kat gambar no 1 atas skali tu... oleh kerana yg ada kat catalog tu takde yang sebesar di istana Paris tu, kenalah buat 2 lapis... Harga? Hehe...ketar tangan nak tulis...:):)


Semasa thn 1 di universiti, sy ternampak satu quot di 'kitab' pelajar engineering (MS @ Malaysian Standard) kepunyaan rakan saya (kini Ir Irfan) iaitu ' Jangan meminjam kesenangan hari esok untuk hari ini' lalu sy bertanya maksudnya. 

Dia kata, 'Sepatutnya sekaranglah masa untuk kita bersusah payah berusaha untuk kesenangan masa hadapan, so jangan la buat perkara yg sepatutnya kita buat di masa depan pada masa ini'.  Sy tak paham la Ep... cuba elaborate skit..  ' Ye la, patutnya tgk tv, bersenang lenang, rilek2, bercintan cintun tu aktiviti masa hadapan bila kita dah berjaya nt bukan aktiviti zaman kita tgh belajar ni'...

Ooooo... baru saya paham... ok, tqvm Ep, walaupun kami dah tak jumpa selepas grad, quot ni tetap saya ingat, terutamanya bila saya rasa malas2...;):)



So friends out there, life is simple, live your dream wear your passion, open your mind and arms to new things.. U be the same, u stay the same...

Saturday, May 28, 2011

Ustaz Amirul bertunang ngan anak Hj Lokman rupanya...


Tahniah Ustaz Amirul (Ashraf Muslim) kerana dah selamat bertunang.  Sy ni mmg tak berapa nak sempat /tak berapa minat nak tgk cerita2 bersiri di TV, tapi perasan la cerita Ustaz Amirul ni sb anak teruna saya minat pulak tengok..

Tadi br perasan rupanya dia bakal menantu Hj Lokman, pengasas Pusat Perubatan Islam Al-Hidayah.  Sy mengenali Hj Lokman ni sb pernah menemani ibu tercinta untuk pergi menerima rawatan di sana.  Oleh kerana dia merupakan antara top gun di SC (Securities Commission Malaysia ) dan abang ipar sy pun kerja kat situ, maka senanglah sikit.. Moga Allah mengurniakan pada Hj Lokman sekeluarga kesejahteraan kerana membantu ramai manusia.

Yang bagusnya perubatan ni - adalah pesakit akan di bekalkan surah2 @ ayat2 Qur'an untuk di amalkan selama 2 minggu, mengikut jenis penyakit. Pastu akan diberi ayat2 lain pulak untuk di amalkan.

www.alhidayah-medic.com


Thursday, May 26, 2011

Kelas Bahasa Mandarin PERCUMA Sabtu dan Ahad ni... ada 5 kekosongan lagi

Mohon kepada yang dah daftar supaya check nama masing2.. kalo ada tapi tak dapat hadir / dah daftar tapi tiada nama / tak dpt datang kelas hari rabu dan nak hadir pada hari Sabtu/ahad, sila SMS sy @ 017-7778504 dgn kadar segera... (utk urusan penempahan makanan tgh).
 
Oleh kerana kelas tertunda 1 mgu, dan kena lak kat cuti sekolah,  maka ramai jugalah yang ada aral.... So ada 5 kekosongan pada setiap hari.  Kalau nak jadikan aktiviti anak2 di musim cuti sekolah pun boleh juga, asalkan anak tersebut berusia 13thn ke atas.. (kelas dewasa).  Bayaran tetap RM50 shj (pengurusan & lunch). Ke
 
Sy rasa sgt enjoy kelas ni, skrg cakap mandarin ngan adik di rumah...(sikit2 la...). Utk feedback kelas pertama ni mungkin boleh tanya kat Akh Ahmadon @ Amin Ust Kilani (ni ketua kelas kami..;) ) @ Siti Aminah Dr Mazlan @ En Saadin Basiron (parent Hidayah)...
 
Nama2 utk kelas adalah seperti berikut:
 
Hari Sabtu :
 
1NORAINI WAHAB 
2RASIDAH HUSSIN
3MUHAMMAD IHSAN NORKHAIR
4SITI SALMAH AB GHANI
5MOHD RUHAIZAT KARIM
6ASIAH RATMAN
7SOSRIZAD MESRI
8ILI ZARIFAH
9NORLIDAH NORDIN
10NOR AZUWANA OTHMAN
11MOHD SALLEH HASSAN
12MOHD HAIROZI MUHAMMAD
13PARIDAH SAMSURI
14AZLINA SAMION
15ZAMANI MD ZAIN
16AHMAD HISHAM AHAMAD WALAT
17NENG NARASHIMAH JAAFAR
18LATIFAH  HJ IDRIS
19ABDULLAH NAZARI B IJAHZI
20HISHAMMUDDIN ASMUNI
21DINIHA MISKAM
22HAFIZAL AHMAD
23SURYATI SULAIMAN
24DR A ATHIF B MOHD FAUDZI
 
Hari Ahad
 
1HISHAMMUDDIN ASMUNI
2DINIHA MISKAM
3HAFIZAL AHMAD
4Ir. ROSMADI ZAMRI
5AZIAH ZAKARIA
6HAFIZ RITHDUAN MALIK
7MOHD ADIB TUKIRAN
8HASSAN HUSHIN
9ROSIDAH JAAFAR
10ZATI HIDAYAH ZAINI
11ZATUL SHUHADA ZAINI
12MOHD YAHAYA HARON
13FAZILAH YAACOB @ ALI
14AZILIAH AHMAD
15AMINUDIN ALIAS
16FADZILAH MOHD RAZALI
17FAUZIAH MOHD RAZALI
18MOHAMAD ZULKIFLI JUSOH
19ROZIAH ABDUL RAHMAN
20ILI SYAZWANI SHAIRI
21MOHAMAD MU'AZ JAMALUDIN
22MURNI ZURIATI 
23MUZAFFAR ZAINAL ABIDIN
 
Sekian. Wassalam
 
Norazlin Nordin
-JGN sms Arifin - sb dia di Singapore hg Ahad...

Tuesday, May 24, 2011

Testimonial terbaru Bio Ever..

Salam Selasa...

Pagi tadi selepas menghantar anak ke sekolah (sekali dalam beberapa bulan...:):)), sy singgah ke rumah teman Se'UTM', Ir Izat.. Isteri beliau, Pn Fiza yang sporting tu minta sy hantar sebotol lagi Bio Ever untuk mak beliau.  Jeragat yang selama ni taknak pergi-pergi, dah menampakkan kecerahan... so makcik sgt bersyukur... Ye lah, sb bio ever ni pun sangat berkesan untuk sakit2 lutut, sakit pinggang dll...

Dan baru sekejap ni saya dapat message dr inbox dari salah seorang friend FB...

"salam kak lin. nnt sy nk 1 btl lg..yg ari tu tinggal skit...saya kan ada mslh usus..saya sapu byk2 kt perut..alhamdullilah..saya dh mudah buang air besar skrg ni...nk tunggu saya punya buasir elok lak... sapu kat perut untuk masalah usu dan buasir, skali perut yang kempis...kawan2 pun tegur...kalo saya bnk in duit nnt sy sms..ok "
Alhamdulillah, terus je saya offer cikgu 'S' untuk menjadi part of our team - Pakar Perunding Bio Ever.
Dengan pakej yang di tawarkan sekarang, sangat rugi sapa yang tak nak join.... Modal projek hanya RM3000 sekali seumur hidup - dapat produk best tak hengat (sap sap suii bole perabih dan dapat modal balik), dapat gift lagi, dapat kelengkapan utk jadi Pakar perunding lagi, dapat training asas dan training untuk menyiapkan diri bagi merebut RM150K terkumpul dalam masa 1 thn ...

Dan yang paling best skali, bila anda menjadi sebahagian dari komuniti kami, anda perkenalkan seorang biz partner, anda dapat RM300 - RM450 CASH!!  Sesilap 1 hari dah dapat modal balik...
 
Hampir 8tahun saya buat biz dengan syarikat yang sama, tak pernah sy rasa sebegini mudah buat biznes... Kalo tak percaya cuba compare marketing plan dengan lain-lain syarikat... Confirm anda kata yang ini 5-10kali lebih mudah!! Ada yang senang buat apa pilih yang susah? Ada jalan untuk buat duit banyak, buat apa pilih hidup tersepit-sepit? Tepuk dada, tanya selera...

Rebutlah peluang yang ada di depan mata ni... harga minyak takkan turun lagi, harga barang sentiasa meningkat...
Sukar nak buat keputusan?  Kenanglah ibu bapa yang sepatutnya setiap bulan kita bagi RM1000 ke atas supaya kehidupan mereka selesa... berapa lama je lagi mereka nak hidup... Kenang juga isteri/ suami yang sepatutnya hidup lebih selesa dari keadaan sekarang.. Dan yang paling penting, kenanglah anak2 kita yang sepatutnya dapat yang terbaik dari kita dari segi sekolah terbaik, tuisyen persendirian, bawa mereka melancong dan Umrah melihat keindahan alam ciptaan Allah...

Dah sampai masanya, kita keluar dari keadaan selesa... korbankan hanya 2jam sahaja sehari (masa menonton) untuk mengubah sejarah kehidupan kita... Kita sepatutnya dapat yang lebih baik dr apa yang kita ada sekarang... InsyaAllah...
Jom, be a part of our Specialist Team... and fly towards your dream and desire...
Call/sms me @ 017-7778504 for appointment

Monday, May 23, 2011

Kursus Bahasa Mandarin PERCUMA Badge 1,2,3 nak mula dahhhh...

Salam
 
Peserta-peserta Kursus Bahasa Mandarin Badge 1,2,3..
 
Kelas pertama akan di adakan pada minggu ini iaitu hari Rabu 25Mei, Sabtu 28 Mei dan Ahad 29 Mei.  Maklumat lanjut adalah seperti berikut :
 
            Masa :  8pagi hingga pukul 5 petang.
            Tempat :  Pusat Latihan S.T. Richmind, No 56A, Tmn Skudai Indah, Skudai, Johor.
            Bayaran :  RM 50 (pengurusan dan makan tengahari). 
                            Sila bank-in ke Acc Maybank Beautiful wealth Network 5513 0671 8192  secepat        mungkin (sila bawa resit bayaran pada hari pertama kelas)
 
Sila check nama anda di  http://norazlinnordin.blogspot.com/2011/05/peserta-kursus-mandarin-badge-123.html .  Sy tak sempat update senarai dan harap dapat reply personal kat e-mel saya sesegera mungkin (bukan call- nt sy lupe ) sekiranya nak batalkan penyertaan atau nak tukar hari...  Harap dapat bertindak segera kerana kami nak maksimakan kuota 25 orang /kelas  juga untuk penempahan makanan. 
 
Oleh kerana ada beberapa peserta yang ada masalah, mereka telah menarik diri, so ada beberapa lagi kekosongan... kalo berminat sila SMS ke 017-7778504
 
Tkasih... Wassalam
 
Norazlin Nordin
017-7778504
 
Kelas Hari Rabu


1)   MOHD ARIFIN SHAH B GIMAN
2)   NORAZLIN BT NORDIN
3)   AHMADON BAKRI
4)   RAMLAH ABDUL RAHIM
5)   SITI AMINAH BT MAZLAN
6)   NABIHAH BT NORDIN
7)   NADIYAH SYAHIRA BT NORDIN
8)   MUHAMMAD AMIN B A. KILANI
9)   FAZLINDA BT MOHD LAJIM
10) ELMY JOHANA BT MOHAMAD
11) OMAR MOHD FAIZAN B MARWAH
12) IHSAN SHAHRIN
13) WAHIDA MOHD TAHIR
14) SURYATI SULAIMAN
15) DR AHMAD ATHIF B MOHD FAUDZI
16) NORSIMAH TOLOT
17) SAADIN BASIRON
18) NUR AMIRAH MOHD PAUZI
19) NOR IASYAH MAAMIN
20) MD KHAIRUL JAMLLI
21) ABD SALAM B A. KARIM



Kelas Hari Sabtu


1)  NORAINI WAHAB 
2)  RASIDAH HUSSIN
3)  SURAYA IBRAHIM
4)  DR IDA IDAYU MUHAMAD
5)  DR SITI NORLINA MUHAMAD
6)  ELEANA SURIA OMAR
7)  MUHAMMAD IHSAN NORKHAIR
8)  SITI SALMAH AB GHANI
9)  MOHD RUHAIZAT KARIM
10) ASIAH RATMAN
11) SOSRIZAD MESRI
12) ILI ZARIFAH
13) NORLIDAH NORDIN
14) THUWAIBAH ISMAIL
15) NOR AZUWANA OTHMAN
16) MOHD SALLEH HASSAN
17) MOHD HAIROZI MUHAMMAD
18) PARIDAH SAMSURI
19) AZLINA SAMION
20)ZAMANI MD ZAIN
21) AHMAD HISHAM A. WALAT
22)NENG NARASHIMAH JAAFAR
23)LATIFAH  HJ IDRIS
24) ABDULLAH NAZARI B IJAHZI



Kelas Hari Ahad


1)  HISHAMMUDDIN ASMUNI
2)  DINIHA MISKAM
3)  HAFIZAL AHMAD
4)  Ir. ROSMADI ZAMRI
5)  ZALILAH IBRAHIM
6)  AZIAH ZAKARIA
7)  HAFIZ RITHDUAN MALIK
8)  MOHD ADIB TUKIRAN
9)  HASSAN HUSHIN
10) ROSIDAH JAAFAR
11) ZATI HIDAYAH ZAINI
12) ZATUL SHUHADA ZAINI
13) MOHD YAHAYA HARON
14) FAZILAH YAACOB @ ALI
15) AZILIAH AHMAD
16) AMINUDIN ALIAS
17) FADZILAH MOHD RAZALI
18) FAUZIAH MOHD RAZALI
19) MOHAMAD ZULKIFLI JUSOH
20) ROZIAH ABDUL RAHMAN
21) ILI SYAZWANI SHAIRI
22) SAZALIAH OTHMAN
23) MOHAMAD MU'AZ JAMALUDIN
24) NUR FARZANA KAMARUDIN


Ada yg saya tak sempat update- kalau nama anda tiada dlm senarai, sila bgtau sy @ 017-7778504 segera...

HEBATNYA BAJA EZIGROW !!!

Salam,

Ini adalah sebahagian dari begitu banyak testimoni
dari pengguna yang menggunakan Baja Ezigrow.  Teknologi dari Jerman dan digabungkan dgn kepakaran beberapa penyelidik dari UPM...

Kos pembajaan berkurangan sehingga 5X ganda TETAPI hasil pengeluaran bertambah sehingga hampir 3X ganda!!




Kredit to Khalil  012 734 7563

Kredit to Che Mat  013-751 7659

Kredit to Azzar 017-777 9134

Ni pokok ubi keledek kat rumah mak saya di Jasin
Kredit to Idah 012-220 0979


Ni limau kasturi kat rumah saya..kredit to bibik... :):)

Ni pun pokok manggis kat rumah mak saya di Jasin.
Kredit to Idah 012-220 0979


Wait no more friends, jom tambah duit dengan menggandakan hasil kebun anda

Info lanjut - call Azlin 017-777 8504


Sunday, May 22, 2011

Kos Baja Murah, Hasil Tanaman Berganda (2) !!!

Di Felda Adela  pula...


;;;;:):)  Dah terlanjur ke Kota Tinggi, singgah sekejap ke rumah kakak ipar ( Arifin always remembered her as  one of his sis who raised and pempered him so much .... imagine la 6 kakaks manjakan dia ... huru hara aku nak layan patutla dia suka dimanja...huhu..)

Suami kakak adalah mentor Arifin di bidang perladangan.... He got so many acres oil palm plantation... merata2.  Bila dgr sudah ada testimonial hebat hasil berganda dari Baja Ezigrow....hmmm... apa lagi... berdezup terus order dan jadi ambil peluang jadi Perunding skali...

Alhamdulillah... kami bertolak balik hampir 9mlm, berenti dinner sekejap di bandar Penawar dan pastu dlm kereta saya tertidur (as always)... sedar2 dah nak sampai rumah... jeling jam....haaaa??? Baru pukul 10.30mlm?? biar benar? Lahh .... bila hiway dah siap, kejap aje sampai ... Hmm..pasni slalulah boleh ke Kota.... servis line dan buat sampai keluar leader2 hebat dari sana...

Siapa yang nak guna Ezigrow sbg Baja untuk subur dan gandakan hasil tanaman, bole contact sy cepat ya...

Azlin :  017-7778504



Kos Baja Murah, Hasil Tanaman Berganda !!!

Perkongsian Ezigrow & Bio Ever bersama pekebun
di Kota Tinggi

Alhamdulillah, Sabtu kelmarin kami bersama pasangan Siti Salmah & Rohaizat ke Kota Tinggi untuk sharing tentang baja & supplement Ezigrow.  Para pekebun menanam kelapa sawit dan getah di kebun masing-masing. 

Everybody was so excited sb baja ni boleh menjimatkan
 kos baja hampir 5 kali ganda.... Pastu hasilnya pula lebih 2kali ganda dari biasa... mmg sangat berbaloi-baloi...  Yang paling best..hanya 2 minggu sahaja sudah boleh nampak beza dari segi hasilnya... Best..best..best

So, untuk permulaan Suzi dan suaminya Man, bersetuju untuk terus menjadi sebahagian dari Team Perunding Ezigrow...  InsyaAllah, sy sgt positif, skejap lagi semua pekebun di sana akan guna baja ini...


Anda ada ayah / ibu atau saudara mara atau kawan2 yang ada ladang kelapa sawit / getah / kebun durian @ apa2 sahaja kebun buah2an / nurseri / pokok bunga??  Cepat, perkenalkan mereka dgn ezigrow hari ini juga!! 

Jimatkan kos baja, gandakan pengeluaran hasil

Dapatkan info baja dari saya :-

Azlin 017-7778504

Friday, May 20, 2011

Hadiah iPhone4 sudah sampai!!

Hadiah Birthday utk Arifin akhirnya tiba... ;);)

Cenggini jerk dia bungkus...

Tadaaa.... with it's excited new owner...


Akhirnya yang ditunggu2 sudah tiba.... alhamdulillah, Arifin was so excited with this new birthday toy... hehe... takde la.. dia relaks aje (as usual)... patutkan kena gandakan perasaan suka tu kan supaya akan menarik lagi aura hadiah2 lain...

Masa dinner tadi, dia bagitau ada pulak another contest...hadiahnya i-Pad... so dah bole start buat getaran suami ister lak ya....

Biz Partner baru di Ulu Tebrau


Tahniah Fazlinda... taukeh emas & kelapa sawit ni.. InsyaAllah, kita buat sama2 dan capai pangkat Crown dlm masa yang singkat... Buat target utk dpt 10K dlm masa 3 bulan.. then target untuk dapat trip Melancong percuma ke Italy... then... insyaAllah nak wish apa pun boleh... termasuklah, panggil cik abang balik JB..:):)

Linda, nt update  perkembangan cikgu2 esp yg ada ketumbuhan serius kat belakang tu ya... 



Pakcik ni ayah Fazlinda... pun biz partner baru..:):). Pertemuan pertama kali pun dah terasa aura hebat pakcik ni. Pertemuan kedua untuk menghantar Bio-Ever kepada Fazlinda dan jumpa cikgu2 di sana, sy singgah sekali lagi untuk brief pakcik mengenai kehebatan Baja+ supplement Ezigrow utk tanaman kelapa sawitnya. 

Pakcik ni sy mmg respek, mmg usahawan berjaya (tapi baik sangat)... Ladang sawit berpuluh2 ekar, ada banyak lembu, ada pusat sembelihan ayam. Makcik pun tak la duk rilek2, buat acar buah lagi... Fuhh..meletupp.. (erkkk...lupa nak ambik gambar...dah abis dikerjakan). Semasa nak balik, pakcik & Lin bagi pulak  daging lembu fresh dan tulang skali...Hmmm...harini masak sup...besttt... alhamdulillah

InsyaAllah, kehebatan pakcik bergabung dengan kehebatan Ezigrow pasti meletup2 biz.  Saya sgt positif kerana kita boleh bantu pekebun2 utk mengurangkan kos beli baja up to RM4500 setahun bagi 10ekar ladang... Tapiiii...hasilnya boleh pergi kepada 2kali ganda ++...

Ok..kita jumpa esok... 2 petang, sy akan berada di Felda PapanTimur utk bertemu dgn para peneroka... Yang ada ayah @ saudara2 berdekatan boleh roger saya ya utk dapatkan penerangan lanjut..

 
Azlin 017-7778504 ;  Arifin 013-7700307

Testimoni Rambut Tumbuh


En Mohd Yussni, Pensyarah IPTA.  Selama beberapa tahun menghadapi masalah botak di bahagian tengah kepala.  Alhamdulillah hanya tak sampai 2 1/2 bulan menggunakan Krim Nano Bio Ever, urat rambut menjadi subur dan rambut mulai tumbuh...

Tuesday, May 17, 2011

Testimoni Bentuk Badan




Siti Hajar Ismail (Guru Vokal AF)

Saya telah diperkenalkan dengan Pakaian Premium Beautiful oleh Saudara Hishamuddin pada tahun 2002. Pada mulanya agak berat untuk saya mencuba saranan beliau untuk mencuba pakaian ini. Saya telah memakai berbagai jenama pakaian dalam pembentukan badan tetapi Premium Beautiful amat berbeza dari segi kualiti dan keselesaan sewaktu dipakai. Saya telah mendapat bentuk badan yang sama ketika sebelum melahirkan anak yang pertama dan yang paling menakjubkan keadaan "Tummy" yang besar selama ini telah hilang dalam tempoh tak sampai 3 bulan saya memakai pakaian dalam Premium Beautiful. Pakaian ini perlu dipakai secara disiplin bagi mendapatkan hasil yang terbaik. Terima kasih kepada yang telah membantu.


GRAB THIS GOLDEN OPPORTUNITY WHILE THE PROMOTION IS STILL ON!!

INTRODUCE TO YOUR FRIENDS (2 PERSON ONLY) TO THIS MIRACLE CORSET AT NORMAL PRICE,
AND
GET ONLY RM 600++ FOR THE INTRODUCER

So boleh lah pakat2 ngan kawan2, adik beradik, sedara mara utk sama2 pakai..

Hubungi saya untuk percubaan PERCUMA !!

017-7778504
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...