Sunday, June 26, 2011

Melancong ke Hong Kong - Day 3

Day 3

Pakar rekabentuk emas di kilang emas TSL
Ni pulak pakar memasang /canai diamond pada barang2 kemas
Dua beg tu..berat emasnya hanpir 1kg!! weiii, beli emas kat msia daaa...
Quality control... design gelang ni mmg lawa...bila tengok bebetul rupanya ada dragon..huh.. dragon la pulak..


Tak beli pun, tak sekali pun kami berani beli makanan selain yang disediakan... Ada yg mmg blasah je..ikut rasa masing2 lah... takpe lah bkn lama pun..
999.9 Gold Key chain for Long Life,  Good luck & Prosperity
Lunch at Islamic Centre Cafe




Sweet je pao-pao ni kan, jumpa kat masjid di Islamic Centre. I love meeting good Muslims from other countries...
This is from the top of Victoria Peak where only the very very rich people,  tycoons, merchants, celebrities (include Jackie Chan), top artists & so forth live... Why? Because of the price... 7 years ago the price up here is about 380,000 HKD per square feet... wowowowow... about RM 150,000 per square feet tuu... erkkk...sebaik2 tempat kediaman adalah di syurga...:):)

Wow!! oh! my bonzer....
Adehhh!! Sapa punya hand print la ni..tak nampak pulak..tp kami ambik kat hand print Jackie Chan, Jackie Cheung, Alan Tham, Andy Lau, Aaron Kwok, Leon Lai dan sapo ntah lagi..lupa daa..

 Dinner di The Spice... sgt best... alhamdulillah
 Big bus tour selama 1 jam.... selain dr masa shopping..mmg sy rasa nk tertidurrr ajer... simpan tenaga utk g shopping at Ladies Market lak pasni


Bersama Ustazah yg laju buat biz walau pun secara part time, qualified 2 tiket.. pertama kali melancong ke luar negara... free honeymoon lah ni

 Butik Coach - sales person dia, baik giler.... dah la harga best... mmg HK shopping heaven
Lawa ! Lawa! Lawa!... Harus aku meniaga hbag pulak pas ni...LoL..

Butik Gucci..nak pengsan tgk.. lawa..lawa...

Cantik sgt kan Handbag Gucci Cikgu Samsuria ni... alalala... ada pulak yg meleleh air liur tak bole tidur malam bila tengok ni... esoknya merengek nak pergi beli pulak.. bini sapa lah itu?...hihi.. bukan bini Ipin ok... dia dah tidur dgn amannya selepas dah dapat apa yg di idamkan....:):)

 
 Harrods - tengah buat sale... ada 50% ada 70%... huihh...sib baik peruntukan utk beli bag dah abis... (kaum bapa dah start azan dah time ni kot..tu yg insaf sikit tu)..


 Ni antara yang mmg saya cari2, Brooch Korea saiz besar... harga?? 3-4kali lebih murah kot.. Last 3yrs, sy borong di Rantau Panjang dgn harga RM200-250/each.. sy beli utk pakai sendiri je...tokey tu kata kat KL jadi  RM280-RM350... So, korang hagak2 la harga kat Hong Kong nih... murahkannn..i like

 Antara gift utk biz partners yang tak ikut
 
 Hmm...ni lah dia perginya lebih dr 95% dr duit yg sy bawa... handbags & beg convince..(sebenornya beg laptop)... dah balik rasa nyesal lak... rugi tak beli lebih...
Set kesayangan terkini... Hbag & beg convince...hehe..barulah semangat nak buat penajaan !! Hihi... Sehari dua aritu, bila Ipin buka bonet mesti dia tanya bau apa ni yang... Haaa... itu la dia bau kulit beg convince i.... Bau dia pun dah membangkitkan semangat waja ku ini!!

Tadaaaa.. satu lagi idaman kalbu... Alhamdulillah, TQ Allah...


Sila klik di 'UTAMA' utk melihat Melancong di Hong Kong 1, 2 & 4

No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...