Friday, June 24, 2011

Melancong ke Hong Kong - Day 2

Day 2 - Hari ni g Disneyland

Sebenarnya sy tak lah ghairah sgt nak g Disneyland ni... ( percaya tak kecik2 dulu tak pernah g fun fair pun.. pantang arwah bapa saya..g tgk wayang pun tak pernah..hinggalah sekarang... ).. tapi bila yang lain xcited, kita layankan aje lah... kami sampai belum pkul 10pagi pun... dan kami decide nak keluar pukul 12.30 tgh dan ambik teksi utk shopping handbag..tak kiralah kat factory outlet @ kedai.. Bas mmg akan tgu di Disneyland hingga  pkl 4petang....

Memulakan hari kedua dgn sarapan di HK Islamic Centre... Nasi goreng Cina, samosa, halal dimsum dll.. Tapi dah namanya perut Melayu,... pelbagai jenis sambal keluar....

Wahh!! Dah la lambat keluar, sempat posing lentuk2 lagi ya! (sori la, kat sini je tandas yang selesa skit..kat bilik hotel yg lawa tu takde hose & paip.... adehhh...)
Ni dia tiket utk masuk ke Disneyland.... 350HKD

Bergambar di depan gerbang Disneyland... kat sini dah dengar lagu2 kartun berkumandang..
Bukannya budak2, mak & pak budak pun xcited



Istana Mickey ..(err..Mickey ada istana ker??)
Jumpa aweks ni masa beratur nak check bag... memula ingat dia staf Disneyland, rupa2 visitor mcm kami gak... tapi siap2 pakai cenggitu, kat dlm karang p ambik gambar je...so macam castle ni dia la puterinya..  hmmm.. tak terpikir lak kami...
Jejaka powerrrr!! Kasi mereka sukaaaa dulu.... pasni diorang kena jadi Pak Gendong..angkut barang2 shopping..:):)
Rehat jap sementara tgu kaum bapa g washroom...hmmmph...
Yeay!! Bermulalah saat2 yang menceriakan... Time ni rasa bersalah lak...( rasa mcm salah org lak g...patutnya anak2 kita yg g...huhu)
Ini antara the best part..3D animation.. (itu spek 3D la tu wehh). I've been to 3D animation for a few times (kat Msia - mcm kat Langkawi).. tapi yg ini SUPERBBBBBB sgt2...very very well prepared.... kalo time mickey baling pinggan tu, siap kami beriya mengelak lagi..hahaha...mcm jakun lak aku rasa.

Time minnie bawa keluar kek lak- jam jam tu berbau kek baru keluar oven, time hujan - ceh ceh.. siap bersirai kami kena air, time aladdin & awek dia naik tikar terbang, kami pun rasa di bawa naik tikar terbang gak pi naik gunung turun gunung, lalu pekan dsbnya... BESTTTTTTT giler2... kagum ngan org yg buat ni



Pastu lepak jap di bawah pepohon gergasi...ala ala Alice in Wonderland @ Thumbelina la gitu....
Para bonzer menunjuk-nunjuk menunjuk kehandalan bermain gong.. (ke tabla?? haha.. aku bab2 peralatan muzik ni mmg fail dr sek rendah)
Jumpa protegee Snow White dan Beauty & the Beast... alah alah, comelnya...






 Cafe ini dibuka khas untuk rombongan Muslim yg ramai dan kena book 1 bulan awal.. so keseluruhan rombongan kami = hampir 700 org.. wah, kena cepat ni..kalo tak takde tempat nanti

Rasa macam bersamtap kat istana lama...
Kedai cenderahati


Again... para lelaki yang tough hebat,  pegang betul2, satgi jatuh lak sign board Tomorrowland tuh..


Space mountain... Arifin manage to convince me to enter this place....Takde apa2 la Yang.. macam naik space ship aje... until dah penat beratur dan dah sampai dekat sgt ngan tempat tu, baru ku tahu, itu adalah roller coster..... Masa naik tu rasa mcm jantung dah tercampak kat marikh, hempedu kat zuhal....eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
Hahaha...inilah hasilnya...aikk .. semua pejam mata ka??
Kahkahkah! Mak Aji duk sensorang kat spaceship ni sbb 3 astronaut lain withdraw.. duk blakang lak tu..kalo tercicir kat pluto, mmg seorang pun tak sedaq...


This one very entertaining,... sy tembak ngan sebelah tgn je...huhu..budget terer lah tu..

My Galactic hero...


 






Sila klik di 'UTAMA' utk melihat Melancong di Hong Kong 1, 3 & 4

1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...