Wednesday, April 13, 2011

Harga emas akan melonjak naik up to 13% thn ini..Wah, kakak kat hujung ni, kemain...selagi ada ruang jari dan lengan... i like..

LONDON - Harga emas dunia diramal meningkat sebanyak 13 peratus pada tahun ini menjadikan harga logam itu mencecah sehingga AS$1,600 (RM4,840) bagi satu auns (28.3 gram).

Kenaikan itu berterusan sejak 2001 didorong oleh kebimbangan terhadap inflasi yang tinggi dan kadar faedah global yang rendah.


"Kami tidak akan terkejut jika melihat harga emas melepasi AS$1,600 sebelum hujung tahun ini," kata Pengerusi Eksekutif firma penyelidikan GFMS Ltd., Philip Klapwijk dalam laporan terbarunya yang disiarkan semalam.

Ramalan itu tidak berubah daripada jangkaan awal yang dikeluarkan pada Januari lalu selepas harga emas mencatat harga tertinggi dalam sejarah iaitu AS$1,478.18 (RM4,472.23) bagi setiap auns di London pada Isnin lalu.

"Para pelabur terus bimbang mengenai inflasi dan kerajaan-kerajaan dilihat kurang berminat untuk mengetatkan polisi kewangan. Kedudukan kewangan kerajaan juga menjadi alasan kenapa pelabur kekal fokus terhadap pasaran emas.

"Penerimaan kenaikan harga oleh para pengguna akan membantu meningkatkan permintaan terhadap barang kemas selain menyediakan platform kukuh untuk pelabur menaikkan harga emas menjadi lebih tinggi," kata Klapwijk.


info :

SIMPANAN DALAM BENTUK EMAS JONGKONG , SYILING EMAS , DINAR EMAS DAN PERAK MAMPU MEMBERI PULANGAN YANG AMAT TINGGI DENGAN KADAR KENAIKAN HARGA EMAS DAN PERAK.

KADAR KENAIKAN HARGA EMAS ( 2001 – 2010 ) = 27% – 48% SETAHUN
KADAR KENAIKAN HARGA PERAK ( 2010 ) = 81% SETAHUN

KENAIKAN HARGA EMAS PADA TAHUN 2010 – 34.3%


Friends - kalau nak dapatkan info @ nak jual/ beli emas dan perak - boleh hubungi saya... di 017-7778504

Kalau tak cukup duit nak beli banyak emas 20g. pun boleh hubungi saya, sy akan ajar mcm mana nak cukupkan duit utk beli emas at least 1 dinar sebulan... kalau dapat 20gm jongkong lagi best...:):). Dengan kemahuan yg kuat dan semangat yang tinggi, semua benda jadi mudah...insyaAllah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...